Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 500 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tsp plain flour (10 g)
- 900 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), chicken or beef, crumbled
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beef - 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.8 kJ / 217.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 384.6 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Spinach and Parmesan Soup
45 Min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Creamy Pepper Soup
20 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min