Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beza
- 6 białek (180-200 g)
- 300 g cukru
- 1 łyżeczkę białego octu winnego
-
1
czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
lub 1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
Wierzch
- 500 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 30 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
- 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1823.1 kJ / 435.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 62.4 mg
Alternatywne przepisy
Bezowe koszyczki z owocami
4h 45min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40 min
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8h 40min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 Std. 30 Min
Walentynkowa Pavlova
5h
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20p
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Tort bezowy z owocami
5h 25min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7h 30min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 Std. 30 Min