Urządzenia i Akcesoria
Chlebek hot dog do odrywania
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
50 g musztardy
-
50 g ketchupu
-
80 g prażonej cebulki, gotowej
-
150 g sera żółtego np. gouda, edam, pokrojonego na kawałki
-
100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g wody
-
3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
2 łyżeczki soli
-
5 g oleju
-
6 parówek, pokrojonych w 5 mm plasterki6 kiełbasek wiedeńskich pokrojonych w 5 mm plasterki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1114.4 mg
Białko
16 g
Kalorie
1824 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Burger XXL
1 godz. 55 min