Mousse al cioccolato bianco e fragole
TM5 TM6

Mousse al cioccolato bianco e fragole

3.3 (7 ocen)

Składniki

Mousse al cioccolato bianco

  • 250 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di latte intero
  • 1 bustina di gelatina in polvere (8 g)

Mousse alla fragola

  • 300 g di fragole in quarti + q.b. per guarnire
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di latte intero
  • 100 g di zucchero
  • 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 bustina di gelatina in polvere (8 g)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1485 kJ / 355 kcal
Białko
402 g
Węglowodany
28.6 g
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy