![Mousse al cioccolato bianco e fragole Mousse al cioccolato bianco e fragole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A98B3E1C-B652-4195-A100-8BB0820A5ABC/Derivates/0b6e284f-4fa8-46d9-b304-ea4acb48de46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al cioccolato bianco
- 250 g di cioccolato bianco a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di latte intero
- 1 bustina di gelatina in polvere (8 g)
Mousse alla fragola
- 300 g di fragole in quarti + q.b. per guarnire
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 1 bustina di gelatina in polvere (8 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Białko
- 402 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Mousse alla fragola
2h 10 min
Semifreddo yogurt greco e salsa alle fragole
9 Std.
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4h 30min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7h
Bicchierini ai 3 cioccolati
4h 30min
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1h 10min
Mousse al cioccolato
3h 30 min
Panna cotta
6h 30min
Candele al cioccolato
4 Std. 50 Min
Mousse di fragole (per 2 persone)
4h 15min
Budino di cocco
4h 15min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min