Mousse al cioccolato bianco e fragole

Mousse al cioccolato bianco e fragole

3.4 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
10 porzioni

Składniki

Mousse al cioccolato bianco
  • di cioccolato bianco a pezzi
    250 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di latte intero
    200 g
  • di gelatina in polvere (8 g)
    1 bustina
Mousse alla fragola
  • di fragole in quarti + q.b. per guarnire
    300 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di latte intero
    200 g
  • di zucchero
    100 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    2 cucchiai
  • di gelatina in polvere (8 g)
    1 bustina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 355 kcal / 1485 kJ
Białko 402 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...