Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 400 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
- 100 g de agua fría
Montaje y relleno
- 800 g de manzana Granny Smith pelada, en cuartos y sin semillas
- 2 cucharada de zumo de limón
- 100 g de azúcar
- 50 - 60 g de agua
Baño de azúcar
- 50 g de leche
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1764 kJ / 422 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de uvas rojas y aceite de oliva
1h 40 min
Pudin inglés (Bread and butter pudding)
1h 30 min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1óra
Tarta de ciruelas
1h 5min
Tarta de manzana
1óra
Bizcocho de manzana
1óra
Tarta de Linz (Linzertorte)
1óra
Tarta de cerezas
2óra
Bizcocho de naranja sanguina y miel
3óra
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50min
Tarta de manzana y pera
50min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1óra