Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de menta
- 300 g de azúcar
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
- 80 g de licor de menta
- 9 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
Helado de menta y chocolate
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 600 g de leche entera
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 1 - 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.79 g
- Tłuszcz
- 25.22 g
- Błonnik
- 1.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de nata con láminas de chocolate
8h 30min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Helado de chocolate
12u.
Helado de frutas
5 min
Sirope de menta
15 Min
Helado de menta y chocolate
8 Std. 15 Min
Helado de piña
8h 20min
Helado de chocolate blanco
12h 10min
Helado de lima
5 min
Helado de stracciatella
8 Std. 15 Min
Crema helada de limón
10 Min
Helado de fresa y yogur
5 min