Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de menta
- 300 g de azúcar
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
- 80 g de licor de menta
- 9 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
Helado de menta y chocolate
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 600 g de leche entera
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 1 - 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.79 g
- Tłuszcz
- 25.22 g
- Błonnik
- 1.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de stracciatella
8u. 15min
Helado bombón de tahini
14h
Lima helada
3h 30min
Helado de chocolate
12j
Helado de fresas congeladas
4h 5min
Helado de menta y chocolate
8u. 15min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5 Std.
Helado de piña
8h 20min
Helado de lemon curd con crujiente de piñones y caramelo de regaliz
9 godz. 15 min
Yogur de fresa
4h 15min
Crema helada de limón
10 min
Helado de fresa y yogur
5 menit