Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Beef
- 2 tsp honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 1 garlic clove
- 30 g sake
- 20 g lime juice
- 20 g water
- 1 tsp cornflour
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded, to taste
- 200 g beef, cut in slices (1 mm)
Steamed Rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
-
180
g short grain rice
lub 180 g sushi rice
Beef Teriyaki
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas
- 20 g water
- 8 spring onions, sliced (3 mm)
- fine sea salt, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3574 kJ / 853 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Special Un-Fried Rice
45 min
Shrimp Yakisoba
35 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3 Std. 5 Min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1h
Lemon Chicken
20min
Braised Chicken with Chestnuts
40 min
Easy Satay Chicken
30 min
Southern-Style Fried Chicken & Sweetcorn
55 min
Cashew Chicken
45 min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13u.