![Beef Teriyaki with Rice Beef Teriyaki with Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e3cad713-66b9-49a8-9f9d-2d977dca0a0d/Derivates/52ec0ab0-69c1-4848-99b5-49081ca2cbb0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Beef
- 2 tsp honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 1 garlic clove
- 30 g sake
- 20 g lime juice
- 20 g water
- 1 tsp cornflour
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded, to taste
- 200 g beef, cut in slices (1 mm)
Steamed Rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
-
180
g short grain rice
lub 180 g sushi rice
Beef Teriyaki
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas
- 20 g water
- 8 spring onions, sliced (3 mm)
- fine sea salt, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3574 kJ / 853 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Japanese Ramen Noodle Soup
1h 40min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Chicken Noodle Soup
25 Min
Chicken Pad Thai
20 Min
Lemon Chicken
20 Min
Steamed Garlic Prawns
30 Min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13h
Peking Chicken
45 Min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1h 20min