Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g chicken meat, boneless and skinless, sinew free (from approx. 500 g chicken legs), cut in pieces
- 200 g mixed vegetables, white (e.g. celeriac, onions, garlic, leek), cut in pieces as needed
- 4 sprigs fresh mixed herbs (e.g. rosemary, thyme, parsley), leaves only
- 150 g coarse sea salt (see tip)
- 100 g white wine
- 1 dried bay leaf
- 1 clove
- 5 coriander seeds
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 131.9 kJ / 31.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 2935.9 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 Std. 20 Min
Meat Stock Paste
45min
Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine
8h 45min
Browned Beef Cubes (Medium)
15 Min
Browned Shallots (250 g)
25 Min
Chinese Pork with Vegetables
1 Std. 20 Min
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Vegetable Stock Paste
50min
Minced raw meat
35min
Strawberry Jam
55 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4h 25min
Vegetable stock paste
45min