Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g brown rice vinegar
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 5 - 10 dashes Tabasco, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling Wrappers
- 150 g water
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g water (opcjonalnie)
Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 150 g medium raw prawns, peeled
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and Cooking
- 1 carrot, sliced (2 mm)
- 500 g water, for steaming
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 262 kJ / 62 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5h 20 min
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2h 30 min
Sous-vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12 Std. 45 Min
Thai Green Curry Paste
15min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25 min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Fish and prawn stock
20min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2u. 50min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Dim Sum 'Shao Mai'
2h
Wonton Soup
1h
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min