Wersje kompatybilne
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g octu jabłkowego
- 1 szczypta soli
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 250 g pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki
- 60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego, bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
- orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Białko
- 22.36 g
- Węglowodany
- 5.82 g
- Tłuszcz
- 28.54 g
- Błonnik
- 3.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté z wędzonego pstrąga
1óra 20p
Słodki kalendarz adwentowy
1óra 20p
Dressing limonkowo-miętowy
10p
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Malinowy winegret
72h
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 Std. 50 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30min
Sałata z sosem winegret
5 min