Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)

Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)

4.5 233 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Äpfel in Würfeln (2 cm)
    200 g
  • Birnen in Würfeln (2 cm)
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 TL
  • Möhren in Scheiben (1 cm)
    200 g
  • grüne Bohnen, frisch in mundgerechten Stücken
    300 g
  • durchwachsener Speck, geräuchert in dünnen Scheiben
    250 g
  • weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 658 kcal / 2749 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...