Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g cocoa powder
- 100 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 50 g icing sugar
- 1 large egg
Salted Caramel
- 80 g light brown sugar
- 60 g unsalted butter, diced
- 70 g double cream
- ¾ tsp fine sea salt
Chocolate Layer
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 240 g double cream
- 15 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2028 kJ / 485 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Profiteroles
2h 15min
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Choux Pastry
2h
Crème Pâtissière
15 Min
Meringue Ghosts
12hod. 25min
Ben's Chocolate Cookies
40min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30min
Lemon Tart
4h 30min
Chocolate Macarons
25 Std. 30 Min