Salted Caramel Chocolate Tartlets

Salted Caramel Chocolate Tartlets

4.5 38 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions

Składniki

Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    170 g
  • cocoa powder
    30 g
  • unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
    100 g
  • icing sugar
    50 g
  • large egg
    1
Salted Caramel
  • light brown sugar
    80 g
  • unsalted butter diced
    60 g
  • double cream
    70 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
Chocolate Layer
  • dark chocolate small pieces or callets
    150 g
  • double cream
    240 g
  • unsalted butter
    15 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 485 kcal / 2028 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 36.9 g
Węglowodany 33.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...