Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g cocoa powder
- 100 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 50 g icing sugar
- 1 large egg
Salted Caramel
- 80 g light brown sugar
- 60 g unsalted butter, diced
- 70 g double cream
- ¾ tsp fine sea salt
Chocolate Layer
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 240 g double cream
- 15 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2028 kJ / 485 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Choux Pastry
2h
Quick puff pastry
2h
Ben's Chocolate Cookies
40min
Chocolate Fondants
40min
Pistachio Almond Twists
45min
Crème Pâtissière
15min
Chocolate Meringue Stack
7 godz. 30 min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30min
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40min
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35min