Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel Chocolate Tartlets
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting170 g
-
cocoa powder30 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes100 g
-
icing sugar50 g
-
large egg1
Salted Caramel
-
light brown sugar80 g
-
unsalted butter diced60 g
-
double cream70 g
-
fine sea salt¾ tsp
Chocolate Layer
-
dark chocolate small pieces or callets150 g
-
double cream240 g
-
unsalted butter15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.9 g
Kalorie
2028 kJ /
485 kcal
Tłuszcz
36.9 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Mango Swiss Roll
40 Min
Salted caramel sauce
40 Min
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Rainbow Choux Buns
1 Std. 25 Min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 Std. 30 Min
Ben's Chocolate Cookies
40 Min
Choux Pastry
2 Std.
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 Std. 45 Min
Raspberry Dacquoise
2 Std.
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Chocolate Cheesecake with Marshmallow Topping
3 Std. 5 Min