Urządzenia i Akcesoria
Salted Caramel Chocolate Tartlets
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
10 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting170 g
-
cocoa powder30 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes100 g
-
icing sugar50 g
-
large egg1
Salted Caramel
-
light brown sugar80 g
-
unsalted butter diced60 g
-
double cream70 g
-
fine sea salt¾ tsp
Chocolate Layer
-
dark chocolate small pieces or callets150 g
-
double cream240 g
-
unsalted butter15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.9 g
Kalorie
2028 kJ /
485 kcal
Tłuszcz
36.9 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Ben's Chocolate Cookies
40 min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Choux Pastry
2 godz.
Ultimate Chocolate Cake
2 godz. 15 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Fresh Fruit Tarts
7 godz. 5 min
Chocolate Bread 'N Butter Pudding
1 godz. 25 min
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55 min
Chocolate Bread and Butter Pudding
1 godz.
Lemon Tart
4 godz. 30 min