![Egg Custard Tarts Egg Custard Tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3181093b390cb7d1c2c79b1cb273b354/Derivates/0edff8ce40da628491c7d270fcb76bfe76f29e64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g unsalted butter, diced
- 95 g sugar
- 150 g plain flour
- 1 medium egg
- ½ tsp baking powder (opcjonalnie)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch salt
- plain flour, for dusting
- 300 g milk
- 3 egg yolks, from large eggs
- 12 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 505 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 28 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones
30min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Victoria sponge cake
1 godz. 20 min
Beef and Beer Pie
1 Std. 40 Min
Rich Shortcrust Pastry
25min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Easy Chocolate Cake
1h 15min
Pineapple and Rum Pancakes
40min
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min