Urządzenia i Akcesoria
Egg Custard Tarts
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
14 pieces
Składniki
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar95 g
-
plain flour150 g
-
medium egg1
-
baking powder (opcjonalnie)½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
salt1 pinch
-
plain flour for dusting
-
milk300 g
-
egg yolks from large eggs3
-
ground nutmeg12 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
28 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
505 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Family Chicken Galette
1 Std. 55 Min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Quick puff pastry
2 Std.
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Farmhouse Fruit Cake
1 Std. 20 Min
Madeira Cake
1 Std. 30 Min
Danish Dream Cake
55 Min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 Std.
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Scones
30 Min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Lemon Drizzle Cake
1 Std. 30 Min