Urządzenia i Akcesoria
Egg Custard Tarts
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
14 pieces
Składniki
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar95 g
-
plain flour150 g
-
medium egg1
-
baking powder (opcjonalnie)½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
salt1 pinch
-
plain flour for dusting
-
milk300 g
-
egg yolks from large eggs3
-
ground nutmeg12 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
28 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
505 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Vegetarian Pizza
Brak ocen
Rainbow Choux Buns
1 godz. 25 min
Fairy Cake Bouquet
1 godz. 50 min
Buttercream Icing
5 min
Shortcrust Pastry
5 min
Easy Chocolate Cake
1 godz. 15 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Cheese Scones
20 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Scones
30 min