Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de grains de cassis déshydratés
- 100 g de sucre roux
- ½ c. à café de bâton de réglisse râpé
- 3 pincées de fève tonka râpée
- 30 g de beurre demi-sel
- 4 œufs
- 5 - 6 gouttes d'Antésite
- 40 g de farine de blé
- 40 g de fécule de maïs
- 10 g de chocolat noir râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 902.5 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau tout chocolat
3h 10min
Bûche chocolat-orange
3u. 45min
Cake aux fruits confits
4h
Gâteau au citron
2u.
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Gâteau en verrine
40min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3h
Oreillettes au citron et à l'orange
1h 30 min
Flan individuel à la vanille
50min
Gâteau "Petit Duc"
30min
Crème pâtissière légère au cacao WW (ex- Weight Watchers®)
20min
Gâteau de Savoie
55min