Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo (60 g circa), tolto dal frigorifero almeno 20 minuti prima
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di cipolla bianca
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 100 g di Emmental a pezzi (2 -3 cm)
- 500 g di pane di Altamura (tipo pugliese) intero
- 4 fette di pane abbrustolito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109 kJ / 504.1 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo in umido con zafferano e arancia
1h 25 min
Pizza bianca alla ligure
1 godz. 45 min
Coppe di Garibaldi
1 godz. 5 min
Tiramisù al mojito
3h
Panini rosmarino e uva
3 godz. 20 min
Mousse all'avocado
15p
Crostata alla banana
4 godz. 30 min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4 godz. 30 min
Sformato di pane saporito
1h 10 min
Burro ai funghi porcini
4 godz.
Scotch pie
3h
Torta brulée
11 godz.