![Pagnotta ripiena con crema ai formaggi Pagnotta ripiena con crema ai formaggi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f453a8da-68c8-410f-bc9c-1faa65923f1c/Derivates/d9b3ec09-2f56-49ba-bd64-571a588b0f02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo (60 g circa), tolto dal frigorifero almeno 20 minuti prima
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di cipolla bianca
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 100 g di Emmental a pezzi (2 -3 cm)
- 500 g di pane di Altamura (tipo pugliese) intero
- 4 fette di pane abbrustolito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2109 kJ / 504.1 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 40.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale all’uva
1 Std. 15 Min
Soufflé al formaggio
55min
Cocktail al tè nero e Rum
1 Std. 30 Min
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Panzerotti alla romana
55min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Mini panzerotti al pecorino
1h 40min
Risotto con salsiccia e uva
40 Min
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
30 Min
Risotto autunnale
50 Min
Tacos
1 Std.