![Artichoke Alfredo Sauce Artichoke Alfredo Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2cfbe9a19fe4c684fcb4e980c0c4136b/Derivates/e15837d4d5088eb4ab52b153f3045f33b0bf7699.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 32 oz water
- ¾ tsp salt, divided, to taste
- 12 oz dried fettuccine pasta
- 2 tsp olive oil
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz unsalted butter
- 1 can marinated artichoke hearts, (approx. 14 oz can or jar), drained
- 8 oz heavy cream
- 2 oz sour cream
- 8 sprigs fresh parsley, leaves only, chopped
- 4 sprigs fresh basil, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3434.1 kJ / 820.8 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1184.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 godz. 10 min
Lemon Pasta
35 min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 min
One Pot Ravioli Soup
30 min
Tomato and Feta Pasta
50min
Shrimp and Potato Boil
40 min
Creole Style Jambalaya
1 godz. 10 min
Lemon Orzo
40 min
Loaded Potato Soup
30 min
Meat Sauce
1 Std. 45 Min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min