![Fagottini di granchio Fagottini di granchio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99d5bdc9-00f4-4301-a3ae-8053a525e503/Derivates/a6168022-413f-4ea9-abb3-cbfee4037a79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di pomodoro
- 2 pezzetti di radice fresca di zenzero, pelata
- 1 peperoncino rosso, a metà senza semi
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pomodori, in quarti
Ripieno
- 20 g di coriandolo fresco
- 1 pezzo di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 1 peperoncino rosso, a metà, senza semi
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 300 g di polpa di granchio
- 8 fogli di pasta fillo (48 x 25 cm circa)
- olio, per friggere
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 5101 kJ / 1217 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di pollo giapponesi
50min
Pad thai (per 1 persona)
35min
Salsa olandese
30min
Tagliatelle Sol di Sicilia
1h 30min
Tabulè speziato
2h 10min
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Enchiladas
1h 10min
Chicken Ramen
14h 40min
Flan patissier
2h
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1h 10min
Polpette di polpo al profumo di limone e pepe verde
1h
Riso cantonese allo zenzero
35min