Rosette al radicchio

Rosette al radicchio

4.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di radicchio rosso a listarelle (1-2 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 400 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
Pasta
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Besciamella
  • 30 g di burro
  • 500 g di latte
  • 50 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 705 kcal / 2950 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 34.6 g
Węglowodany 67.2 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...