Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di radicchio rosso a listarelle (1-2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 400 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 30 g di burro
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2950 kJ / 705 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne lisce al ragù di trevisana
40min
Cipolle al gratin
1 godz.
Erbazzone reggiano
2 Std.
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1sa 35 dk
Cappellacci al gorgonzola e verza
1h 20min
Frittelle di patate
45min
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
2sa 10 dk
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20min
Cipolle ripiene di verdure
1h 20min
Pasta sfiziosa
30 min
Girandole di magro
1 godz. 5 min
Carote al Marsala
25 min