Pizza prosciutto e funghi

Pizza prosciutto e funghi

1.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito secco
  • di farina manitoba + q.b.
    400 g
    400 g di farina per pizza, + q.b.
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    350 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di aglio
    1 spicchio
  • di funghi champignon a fettine
    200 g
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di mozzarella sgocciolata e a fette
    200 g
  • di prosciutto cotto a fette
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 856 kcal / 3581 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...