Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di acqua
    220 g
  • di lievito fresco
    20 g
    1 cucchiaino di lievito secco, (circa 8 g)
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina manitoba
    400 g
    400 g di farina per pizza
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di mozzarella sgocciolata e a pezzi
    140 g
  • di pomodoro fresco, senza semi e a pezzi
    250 g
    250 g di polpa di pomodoro, in scatola, e a pezzi
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di sale
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di funghi champignon sott'olio o freschi, a fette
    50 g
  • di cuori di carciofo, sott'olio
    50 g
  • di olive nere, denocciolate
    50 g
  • di prosciutto cotto a fette
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 858 kcal / 3590 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...