![Pizza quattro stagioni Pizza quattro stagioni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/83564.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
- 20 g di lievito fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 140 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi
- 250 g di pomodoro fresco, senza semi e a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di funghi champignon sott'olio o freschi, a fette
- 50 g di cuori di carciofo, sott'olio
- 50 g di olive nere, denocciolate
- 30 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Pizza Margherita
2 Std.
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
Brak ocen
Sfogliata del Canton Uri
Brak ocen
Pizza con salmone affumicato
Brak ocen
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza capricciosa
1h 35 min
Pizza ai quattro formaggi
Brak ocen
Pizza margherita
2h 10min
Pomodorini sfiziosi al prosciutto
Brak ocen
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 Min
Biscotti milanesini
3h