Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 220 g di acqua
  • 20 g di lievito fresco
    1 cucchiaino di lievito secco, (circa 8 g)
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 400 g di farina manitoba
    400 g di farina per pizza
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 140 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi
  • 250 g di pomodoro fresco, senza semi e a pezzi
    250 g di polpa di pomodoro, in scatola, e a pezzi
  • 1 rametto di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 50 g di funghi champignon sott'olio o freschi, a fette
  • 50 g di cuori di carciofo, sott'olio
  • 50 g di olive nere, denocciolate
  • 30 g di prosciutto cotto a fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 858 kcal / 3590 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...