Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
- 20 g di lievito fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 140 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi
- 250 g di pomodoro fresco, senza semi e a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di funghi champignon sott'olio o freschi, a fette
- 50 g di cuori di carciofo, sott'olio
- 50 g di olive nere, denocciolate
- 30 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min
Frittelle di carnevale
1h 10 min
Burro
40 min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25 min
Pizzette al formaggio di capra
Brak ocen
Pizza alla romana
Brak ocen
Pizza capricciosa
1 Std. 35 Min
Millefoglie alle mele con zafferano
3h 15min
Focaccia con pomodori
40 min
Condimento con senape e aceto balsamico
10 Min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Salsa di pomodoro per tutti i giorni
30min