![Sweet cheese rolls (halawet el jebn) Sweet cheese rolls (halawet el jebn)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B10C026-4B69-48E5-AACE-0116D1F57C57/Derivates/36C631E5-C37A-424E-95B6-D846714E5E72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 300 g sugar
- 150 g water
-
1
tsp lemon juice, freshly squeezed
lub 1 tsp citric acid - 2 tsp blossom water
Kashta cream
- 1000 g milk
- 150 g white bread, crust removed, cut into pieces
- 100 g cornflour (starch)
- 1 tbsp blossom water
- 2 tbsp rose water
Dough
- 200 g medium wheat semolina
- 50 g fine semolina
- 500 g akkawi cheese, desalted, cut into pieces (see tip)
- 200 g mozzarella, rinsed and dried, cut into pieces
Assembly
- sunflower oil, for greasing
- unsalted pistachio nuts, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Kashta cream
10min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 phút
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min