Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ice cubes
- 300 g qamar el-din cut into small pieces (see tip)
- 100 g sugar, adjust to taste
- 1 tbsp rose water
- 1 tbsp blossom water
- 700 g water
- pine nuts, soaked in water for garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 glass
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min