Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 portions
Składniki
Baklava
-
350 g walnuts, shelledunsalted pistachio nuts350 g
-
butter cut in pieces80 g
-
sunflower oil50 g
-
sugar100 g
-
orange blossom water4 tbsp
-
filo pastry10 sheets
Syrup
-
sugar200 g
-
water100 g
-
ground cinnamon (opcjonalnie)1 tbsp
-
blossom water1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.6 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Baklava with Walnuts
3 godz.
Taramasalata
15 min
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1 godz. 20 min
Brioche
5 godz.
Orange Crème Brûlée
3 godz. 15 min
Fatayer with Cheese and Mint
1 godz. 5 min
Spinach Fatayers
2 godz.