![Arabian ice cream Arabian ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84CB830F-658E-4300-9E07-3EAE0D16DE9E/Derivates/da3d0c22-90b0-4f98-a8e2-b71ef66dfce0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sugar
- 3 heaped tsp salep powder
-
3
mastic gum grains
lub 1 sachet mastic gum powder - 1250 g whole milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Kashta cream
10 Min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min