Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g flour
- 50 g butter, cut in pieces
- 50 g oil
- 100 g water
- 1 ½ tsp salt
Filling
-
110
g akkawi cheese, cut into pieces (3 cm)
lub 110 g mozzarella, cut into pieces (3 cm) - 110 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 8 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ tsp ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
Assembly and frying
- flour, for dusting
- sunflower oil, for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
Alternatywne przepisy
Kashta cream
10 min.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Semolina cake (namoura)
1h 50 min.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Spiced lamb flatbread
1h 50 min.
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1hod. 20min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1ωρ. 35 λεπτ.
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min