![Tahini dip (tarator) Tahini dip (tarator)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF3266A1-1FC6-4E83-A5BF-8904B2E26F92/Derivates/7fa45c1e-cf0f-4559-84ca-149d2dfe1614.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g tahini paste
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 100 - 200 g water (see tip)
- 100 g lemon juice, freshly squeezed, plus extra to taste
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 5267 kJ / 1259 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 113.1 g
Alternatywne przepisy
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Bulghur
35 Min
Tarator (tahini dip)
5 Min