Urządzenia i Akcesoria
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
sweet corn kernels250 g
-
raw cane sugar50 g
-
palm sugar (gula Melaka)50 g
-
coconut cream200 g
-
water300 g
-
small sagos1 tbsp
-
salt¼ tsp
-
pandan leaves tied into knots2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
280 mg
Białko
2 g
Kalorie
936 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Masala Squid
25 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min