Urządzenia i Akcesoria
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
16 pieces
Składniki
-
plain flour200 g
-
sugar50 g
-
rock salt½ tsp
-
lye water1 tsp
-
water750 g
-
shallot oil plus 2 tbsp for greasing (see tips)100 g
-
ghee20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
3 g
Kalorie
451 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Valentine's Decadent Steamed Chocolate Cake
1 godz. 10 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Steamed Chocolate Cake with Ganache
1 godz. 35 min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2 godz. 20 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min