Urządzenia i Akcesoria
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
16 pieces
Składniki
-
plain flour200 g
-
sugar50 g
-
rock salt½ tsp
-
lye water1 tsp
-
water750 g
-
shallot oil plus 2 tbsp for greasing (see tips)100 g
-
ghee20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
3 g
Kalorie
451 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesekut
24 godz. 10 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Tom Yum Goong
30 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min