Urządzenia i Akcesoria
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
16 pieces
Składniki
-
plain flour200 g
-
sugar50 g
-
rock salt½ tsp
-
lye water1 tsp
-
water750 g
-
shallot oil plus 2 tbsp for greasing (see tips)100 g
-
ghee20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1 mg
Białko
3 g
Kalorie
451 kJ /
107 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1 godz. 40 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Tom Yum Goong
30 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min