Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plain flour
- 50 g sugar
- ½ tsp rock salt
- 1 tsp lye water
- 750 g water
- 100 g shallot oil, plus 2 tbsp for greasing (see tips)
- 20 g ghee
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 451 kJ / 107 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1h 10min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Ais Kepal Gula Melaka (Shaved Ice with Palm Sugar Syrup)
20min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Sarsi Cordial
50min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min