Gefüllte Brötchen Maroccan Style (Batbout)

Gefüllte Brötchen Maroccan Style (Batbout)

2.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Wasser
    300 g
  • frische Hefe
    15 g
  • Weissmehl
    500 g
  • feinkörniges Salz
    15 g
  • Kurkuma, gemahlen
    2 TL
  • Koriander
    30 g
  • Pfefferminze, frisch
    30 g
  • Petersilie, flachblättrig
    30 g
Fleischfüllung
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Koriander
    30 g
  • Pfefferminze, frisch
    30 g
  • Petersilie, flachblättrig
    30 g
  • gelbe Peperoni in Stücken
    50 g
  • rote Peperoni in Stücken
    50 g
  • Rindshackfleisch
    300 g
  • feinkörniges Salz nach Belieben
    2 Prisen
  • schwarzer Pfeffer nach Belieben
    2 Prisen
  • Kurkuma, gemahlen
    2 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 Prise
Zusammenstellung
  • Olivenöl zum Frittieren, und etwas mehr für die Finger

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 510 kcal / 2134 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...