Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 1 Blätterteig, ausgewallt, eckig, (42 cm x 26 cm)
Cremefüllung
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- 2 EL Maisstärke
- 1 Päckchen Vanillezucker (10 g)
- 250 g Vollmilch
- 3 Gelatineblätter, 5 Minuten in kaltem Wasser eingeweicht, ausgedrückt
- 200 g Vollrahm, gekühlt
Fertigstellung und Glasur
- 2 EL Quittengelee
- 1 EL Wasser, heiss
- 5 Tropfen Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3148 kJ / 755 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Emmentaler Meringues
2h 15min
Käse-Spätzli
1h 10min
Konditorcreme
15min
Knöpfli
50min
Zitronenroulade
3h
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14h
Bretzeli
2h 30min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1h 30min
Vanilleglace
12h
Tessinerli
1h 50min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min