Urządzenia i Akcesoria
Cremeschnitten
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 Stücke
Składniki
-
Zucker100 g
-
Blätterteig ausgewallt, eckig, (42 cm x 26 cm)1
Cremefüllung
-
Eier2
-
Zucker50 g
-
Maisstärke2 EL
-
Vanillezucker (10 g)1 Päckchen
-
Vollmilch250 g
-
Gelatineblätter 5 Minuten in kaltem Wasser eingeweicht, ausgedrückt3
-
Vollrahm, gekühlt200 g
Fertigstellung und Glasur
-
Quittengelee2 EL
-
Wasser heiss1 EL
-
Zitronensaft5 Tropfen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
3148 kJ /
755 kcal
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Zuger Kirschtorte
4 godz.
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Knöpfli
50 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Erdbeer-Quarkroulade
1 godz. 30 min
Schenkeli
1 godz. 35 min
Birewegge
28 godz.
Zitronenroulade
3 godz.
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min