Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weissmehl
-
½
Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 1 ½ TL Salz
- 300 g Wasser, lauwarm
- 25 g Rapsöl
- 1 EL Wasser
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 861 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Schoggistängeli-Cake
1h 10min
Dreikönigskuchen
2h 15min
Knöpfli
50min
Burebrot (Bauernbrot)
3h
Bretzeli
2h 30min
Weggli
2 godz. 5 min
1.- August-Weggen
1h 10min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min
Grittibänze
2h 10min
Berner Zopf
1h 45min