Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de Pecorino Romano, en gros morceaux (3 cm)
- 1 piment rouge, tout type
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 150 g de pancetta, en dés (2 cm)
-
400
g de tomates pelées, en boîte
lub 300 g de tomates concassées, en boîte - 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir, moulu
- 360 g de pâtes sèches (bucatini, spaghettis ou linguine)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
30min
Penne all’arrabbiata
20 min
Vin blanc chaud
20 min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25min
Burgers de dinde
1h 25min
Spaghetti tomates et lardons
35min
Involtini de poulet et pesto de tomates séchées
50min
Chili de boeuf et feta au citron
45min
Conchiglie à la sauce tomate fraîche et au fromage de chèvre
45min
Taboulé au quinoa et au thon
40min
Risotto au safran de Mund
45min
Spaghettis à la carbonara
30min