Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 albumi d'uovo
- 80 g di zucchero
- scorza d'arancia, di 1 arancia, preferibilmente Bio, finemente grattugiata
- 4 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di acqua, calda
- 80 g di farina
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1938 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min
Foresta nera
2h 30min
Gnocchi di patate
1h 30min
Vitello tonnato
25h 30min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Cantucci
1óra 50p
Tortine alle fragole
1 godz. 15 min
Torta tiepida al cioccolato
1 godz. 15 min
Torta tirolese d'autunno
1 godz. 20 min
Cannoncini alla crema
3h
Torta alla panna
45 min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min