Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 albumi d'uovo
- 80 g di zucchero
- scorza d'arancia, di 1 arancia, preferibilmente Bio, finemente grattugiata
- 4 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di acqua, calda
- 80 g di farina
Ripieno
- 100 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1938 kJ / 464 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini plumcake allo yogurt
40 min.
Tiramisù
5h 40min
Torta marmorizzata
2h
Foresta nera
2h 30min
Bastoncini di pesce con salsa al pomodoro
Keine Bewertungen
Rotolo al limone
3h
Tortine alle fragole
1h 15 min.
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Torta di carote
1h 10 min.
Kipferl alla vaniglia
1h 30 min.
Brunsli di Basilea
8 godz. 40 min
Biscotti milanesini
3h