Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto
- 500 g di acqua
- 800 g di peperoni, senza semi e a listarelle (1-1.5 cm)
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 50 - 80 g di olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 211 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45min
Insalata di patate
1 godz. 5 min
Verdure all'orientale
10min
Peperoni in agrodolce
30 分钟
Contorno di carote e piselli
35 Min
Salmone con asparagi e grano
40 分钟
Funghi all'aglio
20 Min
Fagiolini al pomodoro
55min
Cavolfiore gratinato
55min
Patate lesse
30 分钟
Contorno di zucchine
30 分钟
Contorno di melanzane
25 Min