Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto
- 500 g di acqua
- 800 g di peperoni, senza semi e a listarelle (1-1.5 cm)
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 50 - 80 g di olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 211 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30 Min
Funghi all'aglio
20min
Cavolfiore gratinato
55 min
Insalata di verdura e frutta
10 min
Contorno di zucchine
30 Min
Peperoni in agrodolce
30 Min
Ratatouille
40 Min
Castagne lesse
55 min
Verdure saltate
10 min
Fagiolini al pomodoro
55 min
Frittata di zucchine
40 Min
Scorta di purea di zucca
30 Min