Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 190 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 20 g Wasser
- 700 g Birnen, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 100 g Weissweinessig
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, getrocknet, gemahlen
- 80 g Rosinen, alle Sorten
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 2038 kJ / 487 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Basler Mehlsuppe
1h 10min
Kürbisrisotto
35min
Tessiner Polenta
45 dk
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 dk
Bündner Gerstensuppe
1h 15min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4sa 50 dk
Amarettini-Parfait
5 Std. 50 Min
Spumone al caffè (Ut. ID8659 NOT GLOBALLY ACT)
15 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 40 Min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 dk
Griessköpfli
1h 15min
Heidelbeer-Schaum
10min