![Arseeyah Arseeyah](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBE24E8A-911E-43C1-9F83-38C99D620A49/Derivates/44027a65-bc49-496b-be5f-17765db538dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g basmati rice
- 1200 g water
-
60
g butter, cut in pieces
lub 60 g ghee - 500 g chicken breast, cut into small cubes (1-2 cm)
- ¼ tsp ground cardamom
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 cinnamon stick
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Arabian ice cream
10ч. 25 мин.
Garlic dip (toum)
15 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Raw kibbeh
15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken with rice
1h
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min