Urządzenia i Akcesoria
Arseeyah
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
basmati rice150 g
-
water1200 g
-
60 g gheebutter cut in pieces60 g
-
chicken breast cut into small cubes (1-2 cm)500 g
-
ground cardamom¼ tsp
-
freshly ground black pepper¼ tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
31.8 g
Kalorie
1561 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min
Kashta cream
10 min
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min