![Za'atar flat bread (mankouche) Za'atar flat bread (mankouche)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ce73877-a31a-414f-aa36-74497050da4b/Derivates/68b75455-c774-4c2f-9f6e-6b7e806fd1ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 270 g water
- 2 tsp dried yeast
- 1 tsp sugar
- 50 g olive oil
- 500 g bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Topping and baking
- 50 - 80 g za'atar or za'atar mix substitute
- 130 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1996 kJ / 477 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4小时
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Cheese sambousek
1h 45min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Lebanese Spiced Flatbread
3hod. 20min