![Gazelle horns Gazelle horns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6B0E9AF-E110-40A2-A70E-4094DBDB6F50/Derivates/a4c2bf5a-9c9a-40f5-a7a6-5723061f91c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g sugar
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g plain flour
- 1 lemon, grated zest only
- 110 g orange blossom water
- 250 g blanched almonds
- 2 tsp ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
'Qamar el-din' juice
5 min
Baklava
1 Std. 10 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 dk
Milk pudding (mouhallabieh)
15 dk
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Garlic dip (toum)
15 dk
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1 godz. 40 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2 Std.