Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp long-grain white rice
- 2 tsp black peppercorns
- 5 - 15 dried chilies, stems removed, to taste
- 6 cardamom pods
- 1 oz fresh galangal (Thai ginger), thinly sliced
- 1 fresh lemongrass, thinly sliced (see Tip)
- 3 ½ oz shallots, cut into pieces (approx. 2 large shallots)
- 1 oz shrimp paste
- 5 fresh kaffir lime leaves, midrib removed
- 36 oz water, divided
- 16 oz sirloin steak, thinly sliced (approx. 2 in. x ¼ in.)
- 9 oz Thai eggplants, stems removed, quartered (approx. 7 eggplants)
- 6 oz fresh mixed mushrooms, e.g. straw, cremini, white button, cut into pieces if too large
- 2 oz fish sauce
-
¼
tsp palm sugar
lub ¼ tsp sugar - 2 fresh red Thai chilies, thinly sliced
-
4 - 5
sprigs fresh holy basil
lub 4 - 5 sprigs fresh Thai basil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Thai Chicken Curry
40min
Shepherd's Pie
1h 15min
Chicken Garam Masala
50min
Cinnamon Bread
2h 15 min.
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Greek Style Pork Stew
50min
Beef Stroganoff
40min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30min
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1 Std. 10 Min
Mild Thai Green Curry
50min
Sausage and Lentil Stew
1h 15min