Urządzenia i Akcesoria
Root Vegetable Soufflé
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions
Składniki
-
unsalted butter room temperature, plus extra to grease bowl2 oz
-
sugar1 oz
-
carrots sliced (1 in.)8 oz
-
parsnips in pieces (1 in.)8 oz
-
carrot juice (100% juice)16 oz
-
whole milk6 oz
-
all-purpose flour4 oz
-
egg yolks from large eggs3
-
freshly squeezed lemon juice2 tsp
-
fresh thyme leaves1 tsp
-
ground allspice¼ tsp
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
egg whites from large eggs5
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
232.2 mg
Białko
8 g
Kalorie
1180.2 kJ /
282.1 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Baked Kale Polenta Fries
1 godz. 10 min
Acorn Squash Gratin
1 godz. 55 min
Yam Gratin
30 min
Zucchini and Cheese Soufflés
40 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 godz. 45 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Butternut Squash Coconut Curry
40 min