![Root Vegetable Soufflé Root Vegetable Soufflé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a6faf552-b8d1-48b5-b0d8-5443203ee4f2/Derivates/246711af-85d7-4e73-89e1-b1d752367143.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease bowl
- 1 oz sugar
- 8 oz carrots, sliced (1 in.)
- 8 oz parsnips, in pieces (1 in.)
- 16 oz carrot juice (100% juice)
- 6 oz whole milk
- 4 oz all-purpose flour
- 3 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 egg whites, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180.2 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 232.2 mg
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Sweet Potato Casserole with Labne and Dukkah (Bill Yosses)
24h 55min
Vegetarian Lasagna
2h 30 min
Carrot Croquettes
1 Std. 10 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Zucchini and Cheese Soufflés
40min
Baked Spinach and Eggs
35 Min
Funky Roasted Veggies
45 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30min
Vegetarian Burger
1u. 15min
Purple Cauliflower Soup
25min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min