Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, room temperature, plus extra to grease bowl
- 1 oz sugar
- 8 oz carrots, sliced (1 in.)
- 8 oz parsnips, in pieces (1 in.)
- 16 oz carrot juice (100% juice)
- 6 oz whole milk
- 4 oz all-purpose flour
- 3 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp fresh thyme leaves
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 egg whites, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1180.2 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 232.2 mg
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2h 20min
Leek Pie
1h 45min
Ratatouille
40min
Broccoli Salad (TM5 Metric)
10 min
New Jersey Tomato Pie
45min
Mushroom and Spinach Strata
2h 10min
Zucchini and Cheese Soufflés
40min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 Min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1h 10min
Baked Spinach and Eggs
35 Min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min