Urządzenia i Akcesoria
Fatayer with cheese and mint
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
olive oil80 g
-
1 ½ tsp dried instant yeast, (6 g)fresh yeast15 g
-
bread flour350 g
-
sugar15 g
-
salt1 tsp
Filling
-
fresh mint only leaves10 g
-
pecorino romano50 g
-
cream cheese75 g
-
nigella seeds1 ½ tsp
To make the fatayer
-
bread flour for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pieces
Białko
6 g
Kalorie
921.2 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
23.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1 Std. 15 Min
Steamed Whole Grain Bread
3 Std. 25 Min
Venezia Bread
11 Std.
Paleo Focaccia
50 Min
Basic bread dough
5 Min
Kashta cream
10 Min
Baked falafel kofta
Keine Bewertungen
Traditional mint tea
25 Min
Green beans with tomato and parsley
55 Min
Buttermilk Bread
2 Std.
Baguette
3 Std. 45 Min
Rye Bread Rolls- Bürli
12 Std.