Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g sushi rice
- 1200 g water, plus extra for rinsing
- 1 ½ tsp salt
- 200 g avocado, cut in pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 2 pinches ground black pepper
-
10
g sesame oil
lub 10 g coconut oil - 4 tbsp rice vinegar
- 100 g vegetables and fruit, mixed, (radish, carrot, cucumber, pickled ginger, mango, radicchio), to garnish
- 100 g salmon fillet, skinless, sushi quality, or mixed with tuna and prawns, to garnish
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, to garnish (optional)
- soy sauce, for serving
- Wartości odżywcze
- na 8 pieces
- Kalorie
- 7104.8 kJ / 1698.1 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 238.7 g
- Tłuszcz
- 59.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 3635.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45min
Oven Mushroom and Beef Burger
1 Std.
Bahulu Gulung (Malay Roll Cake)
1 Std.
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30min
Black Tahini
20 Min
Salmon Miso Soup
30min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
2h 10min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50min
Classic gin and cucumber icy poles
24u. 15min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 godz. 40 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Pil pil sauce
5 Min