Chutney van veenbessen en rozemarijn

Chutney van veenbessen en rozemarijn

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 potjes

Składniki

  • rode uien gehalveerd
    150 g
  • suiker
    220 g
  • rode wijnazijn
    125 g
  • water
    185 g
  • verse rozemarijn (ong. 10 cm), naaldjes verwijderd van de steeltjes
    4 takjes
  • kaneelstokje
    1
  • zwarte peperkorrels
    10
  • laurierblad, gedroogd
    1
  • gemalen nootmuskaat
    ¼ tl
  • gedroogde veenbessen
    340 g
  • fijn zout
    2 snuifjes
  • gemalen zwarte peper
    2 snuifjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pot

Białko 2 g
Kalorie 3922 kJ / 936 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 15.1 g
Węglowodany 227 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...