Pâtisseries méditerranéennes

Pâtisseries méditerranéennes

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 morceaux

Składniki

  • du beurre pour graisser les moules
  • de pâte feuilletée déjà étalée (env. 24 x 40 cm)
    270 g
  • de fromage en morceaux (3 cm) (ex. Gruyère ou Gouda)
    150 g
  • de coeurs d'artichaut en conserve égouttés
    150 - 170 g
  • de tomates séchées à l'huile égouttées
    60 g
  • de crème aigre, 20% M.G.
    200 g
  • oeufs
    2
  • feuilles de basilic frais en fines lamelles
    20
  • d'origan séché
    ¼ c. à café
  • de sel fin
    ¾ c. à café
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 414 kcal / 1731 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...