Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Dinkel, ungemahlen
- 1 Knoblauchzehe
- 2 - 3 Schalotten, je nach Grösse
- 20 g Olivenöl
- 750 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gemüsebouillon - 1 TL Salz
- ½ - 1 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 100 g Rahm
- 2 Bund Basilikum, frisch, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 986 kJ / 236 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40min
Randen-Suppe
45min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Karotten-Chicoreé-Risotto
40min
Sellerie-Apfel-Suppe
30min
Kürbis-Tomaten-Suppe
25 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 Min
Erbsen-Minz-Suppe
30min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Eier-Tatar
35min
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Peperonicremesuppe
20min