Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Bier
- 120 g Weissmehl
- ½ TL Knoblauchpulver
- ½ TL Petersilie, getrocknet
- 1 TL Trockenhefe
- 1 TL feinkörniges Salz
- 500 g Kabeljaufilet, enthäutet und entgrätet, in Stifte geschnitten (2 x 6 cm) (siehe Variante)
- 30 g Olivenöl
- 400 g passierte Tomaten
- ½ TL Zucker (opcjonalnie)
- 1 Prise Natron
- 300 g Öl, zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.16 g
- Węglowodany
- 26.43 g
- Tłuszcz
- 10.44 g
- Błonnik
- 2.06 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fotzelschnitten
30min
Ice Tea Sirup
25min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45min
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
40min
Chicken Nuggets & Country-Cuts mit Ketchup
1h
Weisse Schoggimilch
8min
Frühstücksei mit Speck und Peperoni
35min
French Dressing
20min
Fagotto Napoletano
2 Std. 15 Min
Hotdog vom Grill
2 godz.
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min