Fischstäbli an Tomatensauce

Fischstäbli an Tomatensauce

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Bier
    200 g
  • Weizenmehl
    120 g
  • Knoblauchpulver
    ½ TL
  • Petersilie, getrocknet
    ½ TL
  • Trockenhefe
    1 TL
  • feinkörniges Salz
    1 TL
  • Kabeljaufilet, enthäutet und entgrätet, in Stifte geschnitten (2 x 6 cm) (siehe Variante)
    500 g
  • Olivenöl
    30 g
  • passierte Tomaten
    400 g
  • Zucker (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Natron
    1 Prise
  • Öl zum Frittieren
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26.16 g
Kalorie 1321 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 10.44 g
Błonnik 2.06 g
Węglowodany 26.43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...