![Fish Carnitas Fish Carnitas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BD52C4B-805B-4943-A5A2-6C5046593885/Derivates/4C36729C-AAD7-4F7F-B2DA-F3600C9FA036.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz white onion, cut into pieces
- 10 sprigs fresh cilantro, leaves only
Salsa Verde
- 21 oz green tomatillos, husks removed
- 3 oz white onions, cut into pieces
- 1 serrano chili, destemmed
- 1 garlic clove
- ½ oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 1 tsp salt, to taste
Fish
- 1 oz orange juice
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 oz extra virgin olive oil, divided
- 2 dried bay leaves divided
- ½ tsp dried thyme, divided
- 20 oz tuna steaks, cubed (2 in.), divided
- 10 corn tortillas, warm, to serve (see Tip)
- radishes, sliced, to garnish
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 505 mg
Alternatywne przepisy
Pollo Pibil
1ч. 30 мин.
Carnitas
50min
Shrimp Sauté
25min
Chicken Mole
50min
Pozole Verde
2h
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30min
Chicken Enfrijoladas
50min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Picadillo (Texas Hash)
40min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40min
Pork and Mushroom Wraps
30min
Tinga de Pollo (TM6)
40min