Torta alla panna

Torta alla panna

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 150 g di farina e un po' di più per la superficie di lavoro
  • 75 g di burro freddo, a pezzi, e un po' di più per lo stampo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Crema e finitura
  • 100 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 3 uova
  • 2 cucchiai di farina
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 390 kcal / 1621 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...