Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina, e un po' di più per la superficie di lavoro
- 75 g di burro, freddo, a pezzi, e un po' di più per lo stampo
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Crema e finitura
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 3 uova
- 2 cucchiai di farina
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1621 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Tri-tip di manzo con pannocchie e coste
Keine Bewertungen
Quiche di asparagi
1h
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Torta di mele
1h
Flan di semolino
1h 15min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30min
Gâteau du Vully (Torta alla panna)
2h 30min
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10 min
Capuns grigionesi
35 Min
Gratin di patate
1h 10 min
Frittata solo albumi
35 Min
Torta di carote
1h 10 min