Torta allo yogurt e sambuco

Torta allo yogurt e sambuco

4.5 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
12 pezzi

Składniki

Pan di Spagna
  • di zucchero
    200 g
  • uova
    10
  • di farina
    250 g
  • di lievito in polvere
    ½ bustina
Farcitura e composizione della torta
  • di zucchero
    50 g
  • di panna
    500 g
  • di acqua
    100 g
  • di gelatina ammollati (9 g)
    6 fogli
  • di sciroppo di fiori di sambuco
    300 g
  • di zucchero vanigliato fatto in casa
    3 cucchiai
  • di yogurt naturale con il 3,5 % di grassi
    600 g
  • di panna acida
    400 g
  • di succo di limone
    40 g
  • di ananas in scatola sgocciolato e tagliato a cubetti
    400 g
Decorazione
  • di panna
    200 g
  • di ananas in scatola sgocciolato e tagliato a cubetti
    200 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...