Torta allo yogurt e sambuco

Torta allo yogurt e sambuco

4.5 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
12 pezzi

Składniki

Pan di Spagna
  • 200 g di zucchero
  • 10 uova
  • 250 g di farina
  • ½ bustina di lievito in polvere
Farcitura e composizione della torta
  • 50 g di zucchero
  • 500 g di panna
  • 100 g di acqua
  • 6 fogli di gelatina ammollati (9 g)
  • 300 g di sciroppo di fiori di sambuco
  • 3 cucchiai di zucchero vanigliato fatto in casa
  • 600 g di yogurt naturale con il 3,5 % di grassi
  • 400 g di panna acida
  • 40 g di succo di limone
  • 400 g di ananas in scatola sgocciolato e tagliato a cubetti
Decorazione
  • 200 g di panna
  • 200 g di ananas in scatola sgocciolato e tagliato a cubetti

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...