Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Büffel-Mozzarella, abgetropft, in Stücken
- 100 g Mascarpone
- 150 g Crème fraîche
- 2 Prisen Pfeffer
- 4 Prisen Salz
- 2 EL natives Olivenöl
- 2 Bund Rucola, zerpflückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3283 kJ / 784 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 25 Min
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1 Std. 50 Min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Gefüllte Focaccia Quattro Formaggi
2 godz. 30 min
Mozzarella gefülltes Fladenbrot
45 Min
Zucchinipiccata
35 Min
Oliven im Knuspermantel
1 Std. 30 Min
4-Käse-Pizza
3 godz. 50 min
Mini-Pizzen mit Ziegenkäse
1h 40min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1小时 20 分钟
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 Std.
Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing
3 Std.