Weiße Pizza mit Rucola

Weiße Pizza mit Rucola

4.4 125 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Salz
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • Büffel-Mozzarella abgetropft, in Stücken
    200 g
  • Mascarpone
    100 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Salz
    4 Prisen
  • natives Olivenöl
    2 EL
  • Rucola zerpflückt
    2 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 784 kcal / 3283 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...